Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuz Bakımında 4 İpucu ile Havuzunuzda Meydana Gelebilecek Hataları Önleyin

Hayatımızda yer alan her şeyin hataya yer vermeden, düzgün bir şekilde çalışması önemli bir durumdur. Nasıl ki bir arabanın hata vermeden, düzgün çalışmasını sağlamak için yağ değişimi ya da yeni filtreler gibi düzenli bakıma ihtiyacı varsa, arka bahçeniz içinde aynı şey geçerlidir. Arka bahçelerinde yüzme havuzu bulunan ev sahiplerinin, havuzlarının ve bahçelerinin en iyi şekilde görünmelerini sağlamak için ekstra özen göstermeleri gerekir. Çünkü arka bahçeniz dikkate alınmayacak bir istisna değildir.

Suyun özellikleri bir havuzda aniden kontrolden çıkabilir. Havuzunuzda belki de etrafta yüzen ve istenmeyen duvarlar vardır, belki de duvarlara sürünen yosunlar vardır. Bunları ortadan kaldırarak, havuzunuzun güzelliğini ve işlevselliğini korumak, kendi özel bahçenizde yaz keyfini sürmenin önemli bir parçasıdır. Bunun için bir seçenek, havuzun bakımını yapacak birini işe almaktır, ancak pek çok havuz sahibi kendi başlarına bu işin üstesinden gelmeyi tercih eder. Yüzme havuzunun bakımını üstlenen ev sahipleri, bu işi yaparken bazı ipuçlarından yararlanarak, havuzlarının tadını çıkarmayı engelleyebilecek yaygın hatalardan kaçınabilirler.

Havuz Bakımı İçin Bazı İpuçları:

1) Aşırı Klorlama: İnsanlar genellikle cildi ve gözleri tahriş edebilecek oranda, çok fazla klor kullanma hatası yaparlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey, bahçenizdeki havuzun günlük olarak yüzlerce insan tarafından kullanılan büyük bir su parkı olmadığıdır. Klor seviyesini, havuzunuzu kullanan insanların sayısına göre temiz tutacak kadar yüksek tutun, ancak havuzda duramayacak kadar dayanılmaz hale gelebilecek bir yükseklikte olmamasına dikkat edin.

2) Filtre Kontrolleri: Fırınınızda ya da evinizde bulunan klimada bulunan filtre gibi, havuzunuzun filtresinin de düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Böylece filtreler tıkanmazlar. Yaprak, böcek ve evcil hayvan tüyleri gibi döküntüleri havuzdan olabildiğince sık geçirerek tıkanmayı önleyin.

3) Yosun Önleyici: Yosunlardan kurtulmanız gerekirse, bir yosun önleyici kullanabilirsiniz. Yosun önleyici yosun için alglerden oluşan besin kaynaklarını uzaklaştırır, ancak doğru şekilde kullanılması gerekir. Bu kimyasallar klor seviyesini düşürdüğünden, klorun daha fazlasını eklemeniz önemlidir. Klor seviyesi çok düşük olursa havuzun daha kötü görüneceği unutulmamalıdır.

4) Pompalar: Yüzme havuzunuzun pompasını düzenli aralıklarla kapatarak paradan tasarruf edebilirsiniz. Ancak, bunu yaparken dikkatli olun; çünkü bu, suyun filtre içerisinden geçmediği ve döküntüleri gidermek için su içinde kimyasal bir dengesizliğe yol açabilir.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri