Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Yüzme Havuzunuzu Siyah Yosundan Nasıl Temizlersiniz?

Siyah algler, gözenekli havuz yüzeylerinde (beton, gunit ve sıva gibi) yetişen ve siyah noktalar şeklinde ortaya çıkan canlı bir organizmadır. Köşelere, basamaklara ve ulaşılması zor diğer alanlara yerleşme gibi kötü bir alışkanlığı vardır ve hem güneşte hem de gölgede gelişir.

Siyah Yosun (Alg) Temizleme ve Önleme İpuçları

Aynı zamanda yüzme havuzu yosunlarının en agresif şeklidir ve kurtulması en zor yosun şeklidir. Yüzme havuzunuza şok vermek veya yosun öldürücü eklemek onu öldürmez. Siyah alglerin bu kadar zorlu olmasının iki nedeni vardır: Birincisi, onu havuz yüzeylerinize sıkıca gömülü tutan derin köklere sahiptir. İkincisi, kimyasalların geçmesini zorlaştıran doğal, koruyucu bir katmana sahiptir.

Ancak havuz duvarlarınızda ilk siyah alg belirtilerini görürseniz, umutsuzluğa kapılmayın: Siyah algleri tedavi etmek zor olabilir ama imkansız değil. Doğru havuz bakımı rutini ile bu siyah noktaları kaldırıma atabilir ve bir daha geri gelmelerini önleyebilirsiniz.

Siyah Algler Nasıl Tedavi Edilir?

Siyah algler zorludur. Ve onu çıkarmak istiyorsanız, hızlı bir şekilde temizlemeden daha fazlasını yapmanız gerekir. Ondan tamamen kurtulmak için yapmanız gerekenler:

Havuzunuzu Fırçalayın

Yüksek kaliteli bir naylon fırça kullanın ve siyah algleri iyice ovun. Unutmayın, o yerleşik koruyucu katmanı geçmek istiyorsanız sert ve sağlam bir şeye ihtiyacınız olacak. Ve görünüşe aldanmayın. Siyah noktalar kaybolsa bile, yüzeyin altında "kökler" olabilir, bu yüzden tek başına ovmak sorunu çözmez.

Klor tabletleri kullanın. Bir tableti ikiye bölün ve doğrudan siyah alglerden etkilenen yüzeylere sürün. Bu, kökleri öldürmeye ve tekrar büyümesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Yuzme Havuzunuzu Siyah Yosundan Nasil Temizlersiniz

Önce güvenlik!

Klor veya diğer yüzme havuzu kimyasallarını kullanmadan önce eldiven ve koruyucu gözlük takmayı unutmayın. Siyah yosunları temizlemede harika olsalar da, bazı havuz temizleyicileri ve kimyasallar cildinize ve gözlerinize biraz zarar verebilir.

Filtrenizi temizleyin. Siyah algler, yüzme havuzu suyu bozulmamış halden daha az olduğunda gelişir. Havuz filtrenizi temiz ve iyi durumda tutmak, düzenli havuz bakım rutininizin bir parçası olmalıdır.

Havuzun ötesinde: Aksesuarları, oyuncakları ve daha fazlasını fırçalayın.

Siyah alg sporları, diğer eşyalar üzerinde otostop yaparak yüzme havuzunuza girebilir. Havuzunuza tekrar siyah algler bulaşmasını önlemek için havuz oyuncaklarını ve aksesuarlarını çamaşır suyuyla yıkayın ve ailenizin mayolarını çamaşır makinesinde çalıştırın.

Havuzunuzu Şoklayın

Havuz suyunuzu şoklamak ve bakterileri öldürmek için granül klor kullanın. Normalde kullanacağınız miktarın üç katını kullanın (40 metreküp su için yaklaşık 1.5 kg). Akşam havuzunuza şok uygulayınız ve şok tedavisini ekledikten sonra havuz filtrenizi en az 24 saat çalıştırdığınızdan emin olunuz. Birkaç gün bekleyin ve takip eden bir şok tedavisi yapın (bu sefer 10.000 galon başına bir pound'a kadar azaltabilirsiniz).

Gerektiği kadar tekrarlayın. Tüm siyah algleri yok etmek için birden fazla işlem yapılması gerekiyorsa cesaretiniz kırılmasın. Sorun ortadan kalkana kadar gerektiğinde havuzunuzu ovmaya ve şoklamaya devam edin.

Siyah Alglerin Geri Gelmesini Nasıl Önlersiniz?

Siyah alglerin havuzunuza geri dönmediğinden emin olmak ister misiniz? Geri dönüşü önlemenin en iyi yolu, düzenli bir havuz bakım rutini sürdürmektir.

Bu, havuz kimyanızın dengeli olduğundan emin olmak için suyunuzu düzenli olarak test etmeyi içerir. Alkalinite, pH ve klor seviyelerini kontrol etmek için test şeritleri kullanın ve gerektiğinde ayarlamalar yapın. Kir ve kalıntıları temizlemek için havuzunuzu fırçalamalı ve vakumlamalısınız ve pompanızı düzenli olarak çalıştırmalısınız. Havuzunuzu haftada bir kez şoklamaya devam edin ve havuz aksesuarlarını veya oyuncaklarını da temizlemeyi unutmayın!

Siyah Yosun Soru ve Cevapları

Siyah alg zararlı mı?

Siyah alglerin kendisi size zarar vermez ve sadece içinde alg bulunan bir havuzda yüzerek hasta olamazsınız. Ancak siyah alg büyümesi, sağlıksız olabilen bakterilerin gelişimini teşvik edebilir. Bu nedenle, siyah algleri görür görmez tedavi etmek ve geri gelmesini önlemek için adımlar atmak önemlidir.

Siyah alglerden nasıl kurtulurum?

Siyah alglerden kurtulmak için, ovma ve kimyasal işlemlerin bir kombinasyonunu kullanmanız gerekir. Bir naylon fırça siyah alglerin koruyucu katmanlarını parçalayabilir ve klor tabletleri ve havuz şok kimyasalları havuz suyunuzun dengelenmesini sağlayabilir (siyah alglerin geri gelmesini önlemek için pH değeri 7,4 ile 7,6 arasında olmalıdır).

Yeşil algler ve siyah algler arasındaki fark nedir?

Siyah algler ve yeşil algler arasındaki temel fark, siyah alglerin daha sert ve çıkarılmasının daha zor olmasıdır. Yeşil alglerin (ve sarı/hardal, pembe ve kırmızı alglerin) aksine, derin köklere ve onu kimyasal işlemlere karşı özellikle dirençli kılan koruyucu bir tabakaya sahiptir.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri