Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Bahçe Ekipmanları ve Süs Havuzu Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuz Ve Gölet Pompaları

Bir pompa göletinize ve havuzunuza hayat verir. İster ister yumuşak hareketler, ister sert dalgalanmalar olsun, hareket eden suyun yansımaları, dalgalanmaları ve sesleri göletinizin ve havuzunuzun güzelliğini ve ondan aldığınız zevki büyük ölçüde artıracaktır.

Daha da önemlisi, bir pompa, suyu dolaştırarak ve havalandırarak havuzunuzun sağlığını korumaya yardımcı olacaktır. İyi havalandırma, balıkların risk altında olabileceği en sıcak havalarda bile sudaki oksijen seviyelerinin yüksek tutulacağı anlamına gelir.

Bir pompa, havuzun kalbi olarak tanımlanabilir, suyun ultraviyole arıtıcılardan ve filtrelerden veya çeşmelere ve şelalelere akmasını sağlayarak tüm özelliğe hayat ve sağlık katar.

Hangi Havuz Pompası?

Pekcan Havuz mağazalarında ve havuzdayim.com'da birçok farklı tip ve boyutta pompa bulacaksınız. Bunları aşağıdaki gibi beş genel gruba ayırabiliriz:

Özellik Pompaları:

Çakıl taşlı havuz çeşmeleri, süs eşyaları veya küçük bağımsız özellikler gibi özellikleri çalıştırmak için tasarlanmış küçük bir pompalardır. Ön filtrenin boyutu nedeniyle bir yüzme havuzu veya bahçe havuzunda kullanım için tam olarak uygun değildirler.

Çeşme, Özellik, Şelale pompaları  (Birleşik Genel Amaçlı Pompalar):

Çeşmeleri, şelaleleri ve hatta filtreleri aynı anda çalıştırmak için tasarlanmış çok yönlü bir bahçe pompalarıdır. Genellikle çeşitli fıskiyelerle birlikte gelirler ve çoğu artık daha az bakım için köpüksüz bir ön filtreye sahiptir. Bu pompa, çoğu küçük ve orta boy bahçe havuzları için idealdir. Bu pompalar, fıskiyelerde kullanım için idealdir çünkü ön filtre, fıskiye kafasındaki küçük deliklerin sürekli tıkanmasını önler. Bununla birlikte, ön filtre hala oldukça iyidir ve daha büyük katıların filtreye geçmesine izin vermez, bu da daha büyük havuzlarda faydalıdır.

Filtre, Şelale Pompaları:

Daha büyük yumuşak katıların geçmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır ve bu pompalar, atıkları doğrudan filtreye ilettiklerinden dolayı filtreleme için mükemmeldir. Nadiren tıkandıkları ve bakıma ihtiyaç duydukları için şelaleler için de idealdir. Havuzlarına bakım yapmak isteyenler, şelalelerini veya filtrelemelerini günde 24 saat çalıştırmak için bu pompalardan birini kullanabilir, gerekmediğinde kapatılabilen bir çeşmeyi çalıştırmak için ise genel amaçlı bir pompa kullanabilir.

Güneş Enerjili Havuz Pompaları:

Adından da anlaşılacağı gibi, bunlar bir güneş panelinden beslenir, bu pompalar çoğunlukla küçük çeşme pompalarıdır.

Hepsi Bir Arada Pompalar:

Fark yaratan bir havuz pompası olan hepsi bir arada pompalar, biyolojik bir filtre ve ultraviyole arıtıcıyı birleştirerek temiz bir entegre ünite oluşturur. Stok seviyelerinin düşük olduğu küçük havuzlar için en iyisidir.

Bir pompa satın almadan önce tüm ihtiyaçlarınızı düşünmek çok önemlidir.

Ancak, size mevcut tüm seçenekleri gösterebilecek ve bireysel gereksinimleriniz için doğru pompayı önerebilecek uzmanlarımızdan biriyle sohbet etmenin yerini hiçbir şey tutamaz.

Havuz Pompası Seçmeyle İlgili İpuçları

Daima bir uzmanımızdan tavsiye alın.

Bir pompa seçmeden önce tüm gereksinimlerinize karar verdiğinizden emin olun.

Sadece yeterince güçlü diye bir pompayı asla satın almayın.

Yalnızca bir filtre çalıştırıyorsanız, sağlam ve kaliteli bir havuz pompası düşünün.

Filtre performansınızı etkilemeden fıskiyelerinizi kapatabilmeniz için ayrı bir fıskiye pompası çalıştırmanız tavsiye edilebilir.

Pompalar için Sıhhi Tesisat İpuçları:

Her zaman pompa için önerilen hortum boyutunu kullanın. Çoğu pompa basınç yerine hacim üretir, bu nedenle daha küçük çaplı hortum veya hat içi kısıtlamalar su akışını ciddi şekilde azaltacaktır.

Çok uzun hortumlardan kaçının.

Her zaman kademeli hortum kuyruklarının doğru boyutta kesildiğinden emin olun.

Hortumunuzu bağlantı parçalarına sabitlemek için her zaman klips kullanın.

Sıhhi tesisatı mümkün olduğunca basit tutmaya çalışın.

Havuz Ve Golet Pompalari

Havuz Pompasının Konumlandırılmasına İlişkin İpuçları:

Pompayı sirkülasyonu en üst düzeye çıkaracak şekilde konumlandırın.

Pompayı bir tuğla ile havuz tabanından birkaç santim uzakta tutun.

Pompaya düzenli olarak erişmeniz gerekebileceğini unutmayın.

Kışın çalışıyorsa, pompayı bir bitki rafına getirin (Bu, balıkların kışı başarıyla geçirmesine yardımcı olur).

Pompayı ve herhangi bir ağır su akışını veya sıçramasını zambaklardan uzak tutun.

Havuz Pompası için Elektrik Kurulumu İle İlgili İpuçları:

Kurulum için üreticinin talimatlarına bakın.

Daima bir açma anahtarı kullanın. Elektrik tesisatı için her zaman uzman bir elektrikçiye danışın.

Kabloların uygun şekilde korunduğundan ve yukarıda uyarı bandı ile gömüldüğünden emin olun.

Daima doğru dış mekan kablosunu, konektörleri ve anahtar kutularını kullanın.

Doğru sigorta değerinin kullanıldığından emin olun.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri