Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuz Pompasında Hava Varsa Nasıl Çıkarılır ve Onarılır?

Havuzunuzdaki dönüş jetlerinden fırlayan hava kabarcıkları mı görüyorsunuz? Ne kadar tuhaf görünse de, bu iyi bir şey değil. Dönüş jetleri, suyu havuza geri göndermelidir.

Özellikle ilkbaharda havuzunuzu açtığınızda bu yaygın bir sorundur ve basit bir nedeni vardır: havuz pompasında hava vardır. Neyse ki, sorun gidermek ve düzeltmek kolaydır.

Havuz Pompasına Hava Nasıl Girdi?

Endişelenmeyin, göründüğü kadar ciddi bir sorun değildir. Havuzda hava kabarcıkları gördüğünüzde, hava muhtemelen havuzunuzun emme tarafından giriyordur. Havuz pompasına nasıl hava aldığınızı belirlemek için üç yeri kontrol edebilirsiniz.

Skimmer(lar)

Suyun filtreleme sistemine girmesi gereken yer burasıdır. Ancak sıyırıcıda bir sorun varsa, muhtemelen sistemde hava sorunu vardır.

Havuzun Su Seviyesini Kontrol Edin

Havuzunuzda yeterli su yoksa, skimmer(ler)iniz hava çekiyor olabilir, bu yüzden havuzda baloncuklar göreceksiniz. Su seviyesinin sıyırıcının açıklığının ortasına oturduğundan emin olun.

Havuz Pompası ve Havuz Temizliği

Skimmer Sepetini Kontrol Edin

Sıyırıcı sepetlerinin hasar görmediğinden ve iyi su emişi sağlamak için düzgün şekilde oturduklarından emin olun.

Savakları Kontrol Edin

Bu, kepçenin önündeki kepçe kapağı veya kapısıdır. Büyük döküntülerin filtreleme sistemine girmesini engellemek için oradadır. Ayrıca sisteme su akışını da düzenler. Bazen sıkışabilir, bu yüzden serbestçe hareket ettiğinden emin olun.

Not: Sıyırıcıda bir savak yoksa, bir tane takmak iyi bir fikirdir.

Pompa

Skimmer ile ilgili her şey yolunda görünüyorsa, sorun pompanın kendisinde olabilir.

Pompa Kapağını Kontrol Edin

Çatlaksa, sorun budur. Bununla birlikte, en yaygın sorun, kapağın O-halkası ile ilgilidir.

O-Halkasını kontrol edin

Pompayı kapatın, kapağı çıkarın ve O-Halkasında (O-ring) çatlak olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir çatlama belirtisi olup olmadığını kontrol etmek için O-halkasını parmaklarınızın arasında tüm O-halkasını etrafında bükün.

O-halkası çatlamış veya kurumuş gibi görünüyorsa değiştirilmesi gerekir. Çatlama belirtisi yoksa, bu iyi bir şey. Kapağa geri koymadan önce, daha iyi bir sızdırmazlık sağlamak ve kurumasını önlemek için Teflon bazlı bir O-halkası yağlayıcı püskürtün.

Havuz Pompası

Pompa Sepetini Kontrol Edin

Bazen sepet çatlarsa yuvaya doğru şekilde oturmayabilir. Kırık filtre sepetini değiştirin, ardından sık sık temizlediğinizden emin olun ve kapağın düzgün şekilde kapanması için doğru şekilde yerine oturmasını sağlayın.

Tahliye Tapalarını Kontrol Edin

Pompa gövdesinde, muhtemelen iki tane olmak üzere bir tahliye tapası bulacaksınız. Tahliye tapalarının gevşek veya sızıntı yapmadığından emin olun. Daha sıkı bir sızdırmazlık için tahliye tapası dişlerine tesisatçı bandı olarak da adlandırılan bir miktar boru dişi sızdırmazlık bandı uygulayabilirsiniz.

Not: Herhangi bir bakım için söktükten sonra, tekrar çalıştırmadan önce havuz pompasını doldurmanız gerekebileceğini unutmayın. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, diğer havuz pompası sorun giderme ipuçlarımıza da göz atın.

Bağlantı(lar)

Yeraltı havuzunuz varsa, sıhhi tesisatta bazı bağlantılar olabilir. Bunlar, herhangi bir boruyu kesmek zorunda kalmadan filtre ekipmanınızı kolayca değiştirmenize olanak tanıyan borular arasındaki dişli konektörlerdir.

Rakorun içinde, hasarı kontrol etmek için başka bir O-halkası bulacaksınız. O-halkasında çatlaklar görürseniz değiştirin. Değilse, O-halkasının yuvasına düzgün şekilde oturduğundan emin olun. O-halkası yuvasında değilse uygun bir sızdırmazlık oluşturmayacak ve sisteme hava girmesine izin verecek ve bu da havuzda hava kabarcıkları oluşturacaktır.

Havuz Pompa Arızaları

Havayı Ait Olduğu Yerde Dışarıda Bırakın

Hava iyi bir şey olabilir. Balonlarda, tüplü tanklarda ve uçakların içinde güzeldir. Ancak bir havuz pompasında hava almak o kadar da iyi değildir.

Bu jetlere bir göz atın ve havuzda kabarcıklar görmeye başladığınız an, sorunu giderin ve havayı oradan çıkarın.

Tüm bu bakım işlemlerini kendiniz yapmasanız dahi sorunların nasıl geliştiğini bilmek açısından bu bilgiler önemlidir. Ayrıca havuz bakım ve onarımı için size hangi maliyetlerin çıkabileceği konusunda fikir verecektir. İster havuz pompanızda hava olsun, ister havuz ekipmanları ile ilgili diğer yaşayabileceğiniz sıkıntılar olsun tüm sorunlarınız için Pekcan Havuz havuz bakım ve onarım teknisyenleri size bir telefon kadar yakındır. Tüm sorularınızı içtenlikle cevaplayacağız. Ve istediğiniz takdirde en kısa zamanda sorunu çözmek için yanınızda olacağız.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri