Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Bahçe Ekipmanları ve Süs Havuzu Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Süs Havuzlarında Kullanılan Koi Balıkları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yabani atası sazan olan koi balıkları, akıntının tersine yüzen tatlı su balıklarıdır. Uzak doğuda azmin ve başarının simgesi olan bu balıklar, ejderhaya dönüşme hikayesiyle Çin mitolojisinde de yer alır. Koi'le genel olarak pahalı türde olan balıklardandır ve bazı hayvanlardan korumak için özel havuzlarda bakılması gerekir. Büyük akvaryumlarda kullanıldığı gibi süs havuzlarında da sıklıkla tercih edilen bir tür olan "Koi"ler için uygun koşullar sağlanması önemlidir. Koi'lere uygun bir ortam oluştururken, atılması gereken birçok önemli adım vardır. Öncelikle balıkların sağlığını korumak için iyi bir filtreleme sistemi çok önemlidir. Yüksek kaliteli bir filtreleme sistemi beş ana bileşenden oluşur: Taban tahliyesi, filtre, lineer, pompa ve UV ışığı. Drenajın amacı, atıkları ve diğer kalıntıları su ve havuz tabanından uzaklaştırmaktır. Yüzeyde ise skimmer (sıyırıcı) suyun üstündeki tozu, kiri ve pisliği temizlemeye çalışır. 

Pompa, hem skimmer hem de filtreye güç veren koi göletinizin kalbidir. Harici pompalar, güvenlik ve kolaylık nedeniyle genellikle dahili pompalara göre daha fazla tercih edilir. Sağlıklı bir ortam oluşturmak için, filtre ve pompanın birlikte iyi çalışması gerekir. Pompa ve filtre seçerken, öngörülen balık yükünün hesaba katılması önemlidir. Bu başka bir deyişle, balıkların tamamen büyüdüklerinde ne kadar atık harcayacaklarıyla ilgilidir. Çok odalı filtreler koi havuzları için en çok tercih edilen seçimdir. Bu filtrelerin etkili çalışması için düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Son olarak, ultraviyole ışıklar koi havuzları için paha biçilmezdir, çünkü bunlar yosun oluşumunu engeller. UV ışıklar, suyu temiz tutar ve zamanla meydana gelebilecek yeşil alg kaynaklı tortuyu önler.

Sus Havuzlarinda Kullanilan Koi Baliklari Hakkinda Bilinmesi gerekenler

Koi'lere iyi bakmanın ilk adımı olan iyi bir filtreleme sistemi kullanılarak, sağlıklı su ortamı sağlandıktan sonra, balıkların mutlu ve konforlu olmasını sağlamak için yapılması gereken birkaç şey daha vardır. Koi ölümlerinin ana kaynaklarından biri oksijen eksikliğidir. Koi'ler, çok fazla oksijen talep ettiği için, havuzdaki balık ve bitkilerin doğru dengesini bulmak zor olur. Bu yüzden, havuzda yetiştirilecek her bir koi balığının ihtiyaç duyacağı oksijen miktarını dikkate almak önemlidir. Koi avcıları, süs havuzları ve göletlerdeki koi balıkları için başka bir risktir. Kediler, kuşlar ve rakunlar koi balıklarının tadını çok severler. Bu avcıları havuzdan uzak tutmak için, havuzu  ya da göleti en az 60 cm derinlikte tutmak gerekir. Koi'ler için risk oluşturan unsurlardan bir diğeri de parazitlerdir. Koi'ler parazitlere ve enfeksiyonlara karşı çok hassastır, ancak mükemmel su kalitesini korumak genellikle bu sorunları önlemek için yeterlidir. Parazitler, suya eklenen anti-paraziter ilaçlarla tedavi edilebilirken, enfeksiyonlar genellikle sağlıklı ve temiz, güvenli bir ortamla önlenir.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri