Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Spa, Sauna ve Türk Hamamı Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Saunalardaki Kar Odalarının İşlevi

Saunalardaki Kar Odalarının İşlevi Saunalardaki Kar Odalarının İşlevi

Kar kabini, buz odası veya soğuk oda olarak da adlandırılan bir kar odası, 5 m² ile 20 m²'lik bir odadır. Bu oda -5 ° C ile -10 ° C arasında soğutulur ve her gece taze kar yapılır. Çekici iç tasarımlar dinlendirici bir atmosferi desteklerken spa alanı için de bir vurgu yapar. Kar odasının tipik kullanımı, sıcak bir sauna ile birlikte kontrast tedavisidir. Soğuk, insanlar tarafından yüzyıllar boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmek, kan dolaşımını teşvik etmek ve iltihapları azaltmak için kullanılmıştır. Avrupa'da ki çoğu kaplıca, hidroterapi hizmeti sunar. (Hidroterapi tedavi: sıcak tedaviyle dönüşümlü olarak soğuk su tedavisi)

Soğuk kullanımı, geleneksel Fin sauna bakımının önemli bir parçasıdır. Kar odasının yeni ve devrimci yönü kuru soğuktur: -10 °C'de, vücut birkaç dakika içinde yavaş yavaş soğur. Kar odası vücudu yumuşakça soğutur. Kuru hava akciğerleri ve cildi yeniler. Ayrıca sıcaklık şoku olmadan tüm vücudu soğutur. Tedavinin yoğunluğu süreye ve cilde kar uygulanıp uygulanmadığına bağlı olarak değişir. Bu uygulama, vücudun -110 °C'ye maruz kaldığı kriyoterapiden farklıdır. Etkileri benzerdir, ancak kar odası çok daha rahattır ve kar odasında tıbbi gözetime gerek yoktur.

Saunalardaki Kar Odalarinin Islevi

Sıcak ve Soğuk Terapi

Suanada 3 adımda önerilen, en etkili tedavi sıcak ve soğuk terapi tedavisidir.

Adım 1: Sauna

Otururken ya da uzanırken, bireysel toleransa bağlı olarak yaklaşık 12 ile 15 dakika arası  dinlenin. Bu zaman diliminde beden ve zihin yatıştırıcı sıcaklığın tadını çıkarabilir ve emebilir.

Adım 2: Kar Odası

Kar odasına terlik ya da çorap ile girin ve bir havlu ile sarın. Otururken veya ayakta dururken, derin nefes alarak ve ağrılı bölgeleri karla ovalayarak akciğerleri yenileyin. Önerilen kalış süresi kadınlar için 3 ile 5 dakika, erkekler içinse 4 ile 8 dakika arasıdır. Burada geçirilecek olan zaman, vücudun tepkisine ve kişinin kar odasını ne sıklıkta kullandığına bağlı olarak değişebilir.

Adım 3: Gevşeme

Kar odasından sonra rahatlamak ve tedavinin olumlu etkilerini vücuda bırakmasını sağlayabilmek için, en az 15 ya da 20 dakika zaman ayrılması gerekir. Döngü art arda birkaç kez tekrarlanabilir. En geç kar odasındaki üçüncü turdan sonra, vücudun bu çabadan kurtulabilmesi için biraz daha uzun bir molaya ihtiyacı vardır. Her durumda, yeterli ısıtma ve sıvı beslenmesi sağlanmalıdır.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri