Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuzunuzu İlkbaharda Devreye Alma Hakkında Adım Adım Kılavuz

Havuzunuzu kış boyunca kapattıysanız, havuzunuzu yeniden açtığınızda tüm doğru yöntemlerin izlenmesi çok önemlidir. Bu adımlar, yüzme havuzunuzun havuz suyunu doğru şekilde filtrelenmesini ve aynı zamanda temiz ve sterilize edilmesini de sağlayacaktır:

Havuzunuzu Sezona Nasıl Açarsınız?

  • Kış Havuz Örtüsünü Çıkarın ve Saklayın
  • Havuzunuzu Yerinde Kontrol Edin
  • Kalıntıları Kaldırın
  • Havuz Suyunu Doldurun
  • Pompayı ve Filtreyi Açın
  • Havuz Suyunu Dengeleyin
  • Merdivenleri ve Güverte Ekipmanlarını Kurun
  • Yüzme Havuzunuzun Keyfini Çıkarın!

Adım 1: Kış Havuzu Örtüsünü Çıkarma ve Saklama

Yüzme havuzu örtüsünü çıkarmadan önce, kış döneminde biriken pislik ve su birikintilerinden arındırılmalıdır. Bunu, bir havuz süpürgesi, havuz fırçası kullanarak ve fazla kalıntıları bir tarafa süpürerek kolayca başarabilirsiniz.

Tamamlandığında, uygun sökme aletiyle tespit yaylarını veya bağlantı elemanlarını çıkarın ve örtüyü geri katlamak için tercihen ekstra bir yardımcı ile örtünün köşelerinden tutarak kaldırın.

Havuz örtüsünü çıkardıktan sonra bir hortum veya örtüyü zarar vermeyecek bir temizleyici ile temizleyin. Ve havuzunuzu açarken kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, bir sonraki kış için saklayabilirsiniz.

Adım 2: Havuzunuzu Yerinde Kontrol Etme

Kış örtüsünü kaldırdıktan sonra, düzeltilmesi gerekebilecek önemli bir şey olup olmadığını kontrol etmek için 10-15 dakika havuzunuzun etrafında dolaşın ve kontrol edin.

Şu anda yapmanız gerekebilecek diğer bazı küçük görevler şunlardır:

  1. Isıtıcı, filtredeki ve pompadaki veya sahip olabileceğiniz diğer havuz ekipmanlarındaki tahliye tapalarını değiştirin.
  2. Açıkta kalan tüm boruların yeniden bağlandığından emin olun.
  3. Havuz filtreleme sistemindeki diğer giderlerden ve açıklıklardan tapaları çıkarın.
  4. Skimmer sepetlerini yeniden monte edin ve giriş bağlantılarını geri bağlayın.

Havuzunuzu Ilkbaharda Devreye Alma Hakkinda Adim Adim Kilavuz

Adım 3: Havuzdaki Kalıntıları Kaldırma

Kıştan çıkan havuz bu aşamada genellikle tam olarak dolu değildir. Bu su seviyesi kış için gereken bir uygulamadır. Ve bu su seviyesi sudaki kalıntıların temizlenmesini biraz daha kolaylaştırır.

Derin bir havuz kepçesi ve yaprak toplama ağı kullanarak havuz suyundan mümkün olduğu kadar çok kalıntı ve pisliği toplayın. Havuz karosu hattında herhangi bir kalsiyum birikmesi veya pislik olup olmadığını kontrol edin. Ve gerekirse su hattı yıkayıcı kullanarak karo ve derz temizleyiciyi etkilenen bölgeye uygulayın.

Kış döneminden sonra, genellikle havuzun dibindeki çöpler ve enkazlar birikir. Vakumlama gerektiren bir toz veya döküntü birikimi mutlaka olacaktır. Havuz temizleme robotunuz varsa atık toplama modda çalıştırın. Ya da yoksa havuz süpürgesi için atık konumunu seçin ve havuz vakumlayarak temizleyin. Havuz temizleme ve havuz süpürgelerinin daha rahat çalışması için su seviyesini biraz yükseltmeniz gerekebilir.

Artık havuzunuzu süpürebilirsiniz.

Adım 4: Havuz Suyunun Doldurulması

Ardından, yüzme havuzunuzu beklenen seviyeye kadar doldurmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada bahçe hortumu kullanabilirsiniz. Kimyasallar daha sonra gelir.

Adım 5: Pompayı ve Filtreyi Açma

Pompanın su çekebilmesini sağlamak için su seviyesini süpürücünün üçte ikisine getirin. Bu yapıldıktan sonra, filtrenizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Devre kesiciyi geri açın ve sistemi açın. Herhangi bir pisliği gidermek ve filtrelemeye başlamak için filtre pompasını yaklaşık üç dakika "geri yıkama" ile çalıştırın.

Filtre Sisteminizi Kontrol Etme

Bu noktada, herhangi bir sızıntı için filtre sisteminizi ve boru tesisatınızı incelemeniz ve pompanın dolu olduğundan emin olmanız gerekecektir. Pompa besleme yapmıyorsa, muhtemelen pompanın önünde bir hava kaçağı vardır. Kaba süzgecin üst kısmı doğru şekilde kapatılmamış olabilir veya pompa ile valfler arasındaki soket bağlantısı tam olarak sıkılmamış veya soket bağlantısındaki kauçuk conta değiştirilmemiş olabilir.

Eski pompalarda doldurma zorsa, pompa ile pompa motoru arasında bir sızıntı olabilir. Aşınmış bir pompa contası havayı emecek ve doldurmayı zorlaştıracaktır ve değiştirilmelidir.

Bu sorunlar, havuzunuzun pompa ve filtre sistemlerinin etrafındaki çeşitli valf ve halka contaların bakımının neden önemli olduğunu göstermektedir. Kaliteli bir yağ kullanmak ve bu malzemelere yatırım yapmak uzun ömür sağlamak için gereklidir. Yüzme havuzunuzu her sezona açtığınızda veya kapattığınızda bu yatırım değerini anlayacaksınız.

Adım 6: Havuz Suyunun Dengelenmesi

Bir sonraki adım, havuzunuzdaki kimyasalları test etmek ve optimum dengeyi elde etmek için nelerin eklenmesi gerektiğini görmektir. Havuzunuzu test etmek için herhangi bir aracınız yoksa Havuzdayim.com sitemizde test ekipmanlarını satın alabilirsiniz.

Havuzunuza herhangi bir kimyasal eklemeden önce, doğru pH seviyesine sahip olmalısınız; aksi takdirde klor etkili olmayacaktır. pH seviyesi 7,2 ile 7,6 arasında olmalıdır. pH'ınızı yükseltmek için pH Plus uygulamanız ve pH'ınızı düşürmek için pH Minus kullanmanız gerekir.

Doğru pH seviyesi yerinde olduğunda, havuzunuza şok klor ile şoklama yapmanız gerekecektir.

Sisteminizin devridaim yaptığından emin olarak şok klor granüllerini ılık su ile karıştırarak havuza uygulayınız. Bu çözüm, serbest klor seviyenizi hızla yükseltecek ve havuzda yaşayan alglere veya diğer kötü organizmalara saldıracaktır. Filtrasyon sisteminizi yaklaşık 24 saat çalışır durumda tutun.

Başarılı olursa, havuz suyunuz artık temiz ve son bir vakum için hazır olmalı ve havuz zemininde kalan ölü yosunları toplamalıdır. Artık alkali, pH, klor ve kalsiyum sertlik seviyelerinin güvenli yüzme için olması gereken yerde olduğundan emin olarak son kimyasal testleri yapabilirsiniz.

Bunlar, hedeflemeniz gereken kaba ölçümlerdir:

Kimyasal Seviye

Toplam Alkalinite 80-120ppm, pH 7.4 civarında, Klor 1-3ppm, Kalsiyum Sertliği 200-400ppm arasında olmalıdır.

Dozlama talimatları için daima etiketi okuyun.

Adım 7: Merdivenlerin ve Güverte Ekipmanlarının Kurulumu

Merdivenler, tırabzanlar, dalış tahtaları ve sahip olduğunuz diğer aksesuarlar artık yeniden kurulabilir.

Bunlar suya giriyorsa (merdiven vb.), kış boyunca nasıl saklandıklarına bağlı olarak temizlenmeleri veya sterilize edilmeleri gerekebileceğini unutmayın.

Adım 8: Yüzme Havuzunuzun Keyfini Çıkarın!

Her şey kurulduktan ve kimyasallar doğru şekilde dengelendikten sonra, havuza atlayabilir ve yüzme havuzunuzun keyfini çıkarabilirsiniz!

Bu bahar havuzunuzu açmakta zorlanıyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Pekcan Havuz teknik bakım uzmanları sizin için en iyi kontrol listelerini oluşturarak size kusursuz bir havuz sezon açılışını sağlayacaktır. Kendiniz havuzu sezona hazırlayacaksanız da tüm havuz sarf malzemeleri için size bir telefon kadar yakınız. Ya da Havuzdayim.com ihtiyacınız ne varsa, tüm ülke çapında teslimat ağlayabiliyoruz. Havuzdayim.com ile ihtiyacınız olan tüm havuz kimyasalı, havuz malzemelerini hızlı ve uygun fiyatlar ile alabilirsiniz!


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri