Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuzda Bulunması Gereken Ekipmanlar

Havuzda Bulunması Gereken Ekipmanlar Havuzda Bulunması Gereken Ekipmanlar Poolline

Yüzme veya süs havuzlarının inşası ve projesi uzmanlık isteyen bir alandır. Havuz yapımı; havuz filtre sistemlerinden havuz dezenfeksiyon sistemlerine kadar oldukça geniş kapsamlı bir iştir. Kullanışlı, göze hoş gelen ve steril bir havuz için uygun havuz ekipmanları gerekir. Havuzunuz faaliyete geçtikten sonra, suyun temizlenmesi ve dezenfeksiyon işlemleri için de havuz malzemeleri bulundurulur. Bir havuz hayata geçirilirken ve geçtikten sonra zemin etüdünden inşasına, inşasından işletmesine kadar farklı aşamalarda farklı havuz malzeme ve ekipmanları kullanılır.

Havuz Yapımı ve Havuz Ekipmanları

Zemin etüdü ve havuzun ölçüleri belirlendikten sonra kazı çalışmaları yapılır. Kazıdan sonra  havuzun kaba bir görünümü ortaya çıkar. Havuzun kaba düzenlemesi yapıldıktan sonra sıva ve şap işlemlerine geçilir ardından fayans döşeme işlemine geçmeden önce su izolasyonu işlemini yapılır. Çift katlı olarak yapılan bu işlemde mükemmel bir sızdırmazlık sağlanır.

Yüzme havuzlarını gözünüzde canlandırdığınızda genellikle mavi ve beyaz renkte olduklarını görürsünüz. Cam mozaik kaplama olan bu havuz kaplama ürünlerinin en büyük avantajı kolay bakım yapılabilmesidir.

Sırlı olarak döşenen bu malzemeler, güvenliğinizi de ön planda tutar. Böylece havuz içinde ayağınızın kayması gibi bir durumla karşılaşmazsınız.

Fayansların döşenmesinde özel yapıştırıcılar kullanılır. Fayans aralarında da sızdırmazlık sağlamak için fleksi derz dolgular kullanılır.

Su Devridaim Ekipmanları

Havuzunuzdaki suyun berrak ve temiz olması için sürekli olarak temiz su sirkülasyonunun yapılması gerekiyor. Bunun için de devir daimi sağlayan pompa sistemleri yerleştirilir. Bununla birlikte başka bir havuz ekipmanı olan filtrasyon sistemlerinin de havuzunuzda bulunması şarttır. Skimmerlar, borular ve filtreden oluşan bu sistemler bir havuzun olmazsa olmazıdır.

Havuzunuzdaki konforu ve istenilen görüntüyü kazanmakla havuz bakım işleriniz bitmez. Sudan veya giren kişilerden kaynaklanan mantar, bakteri gibi hastalıklara maruz kalmak istemiyorsanız otomatik bir dezenfeksiyon sistemi çok işinize yarayacaktır. Böylece dezenfekte edilmiş bir havuzda gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz.

Diğer Havuz Ekipmanları

Havuzunuzun temizliğini ve güvenliğini sağlayacak, havuzunuzu daha işler hale getirecek havuz malzemeleri bulunur. Havuz fırçası, süpürge, kepçe ve hortum çeşitleri havuz temizleme ekipmanlarıdır. 

Havuz Aydınlatma Ekipmanları

Havuzunuzu görsel olarak daha cazip ve göz alıcı yapan ekipmanlardır. Havuzun içine ve kenarlara yerleştireceğiniz; halojen veya led aydınlatma sistemleriyle farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Bunların dışında gizli su perdeleri, şelale sistemleri, fıskiyeler de bir havuza görsellik katan önemli ekipman ve sistemlerindendir.

İhtiyacınız olan tüm havuz ekipman ve malzemelerini binlerce ürün ve yüzlerce çeşit ile havuzdayim.com’dan temin edebilirsiniz.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri