Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Sezonu Kapatırken 10 Havuz Bakımı İpucu

Sezonu Kapatırken 10 Havuz Bakımı İpucu Sezonu Kapatırken 10 Havuz Bakımı İpucu

Ne yazık ki, yüzme mevsimi bittiğinde havuz sahipliğinin sorumluluklarınız bitmiyor! Başarılı ve temiz bir açılış sağlamak için sezon dışı (sonbahar, kış ve erken ilkbahar) havuzunuzun bakımına devam etmek önemlidir.

1) Kış Ortası Yosun Öldürücüsü Ekleyin
Özellikle suda uzun süre kalan bir yosun öldürücü veya yosun önleyici (koruyucu) kullanın. Çalışmanın son gününde bunu suya ekleyin ve tam sirkülasyonu sağlamak için pompayı 24 saat çalıştırın. Daha sonra kış için sirkülasyon sistemini kapatın. Havuzunuzdan yeşil yosunları mümkün olduğu kadar uzun süre uzak tutarak, havuz açılışını yapmak çok daha kolay olacaktır.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 4

2) Donmayı Önlemek İçin Sisteminizi Kontrol Edin
Kış yaklaşırken ve havuzu kapatmayı planlarken borularınızı ve motorlu aksamlarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Suyu pompadan, havuz ısıtıcısından ve filtreden boşaltın. Ayrıca, havuz sıyırıcısının 15-20 cm altındaki suyu boşaltmak istiyorsunuz. Sıcaklıklar donma seviyelerine düşmeye başladığında, bu kısımlardaki fazla su donabilir. Bu olursa, borular çatlayabilir ve bu da uzun vadede ciddi paraya mal olabilir. Ayrıca havuz örtüsünün donmasını önlemek için üzerinde biriken suyu tamamen temizlemeyi unutmayın.

3) Havuz Örtünüzü Kış Boyunca Temiz Tutun
Havuzunuz için mutlaka bir kış örtüsüne sahip olmalısınız. Kirli ama güvenli bir şekilde kaplanmış bir havuz, her zaman pırıl pırıl temiz ama üstü açık bir havuzdan daha iyidir. Küçük çocukları ve doğal yaşamı havuzdan uzak tutmak için daha iyi bir sigorta yoktur. Havuz örtüsü işini daha iyi yapabilmesi için mümkünse su seviyesini olması gereken yerde tutun ve pompaları çalışır durumda tutun.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 8

4) Temiz Bir Açılış Sağlamak İçin Havuzunuza Klor Ekleyin
Sonbaharda, kış boyunca havuzunuza klor ve yosun öldürücü eklediğinizden emin olun. Yine de çok fazla klor eklemeyin. Klor seviyesi kış boyunca çok yüksekse, havuz içi ekipmanlarınıza zarar verebilirsiniz. Su ilkbaharda çözülür çözülmez, kapağın bir köşesini açın ve havuza sıvı klor ekleyin. Bunu kendiniz yapabilir veya bunu sizin için yapması için bir havuz bakım profesyonelinden destek alabilirsiniz. Bu en önemli adımdır. Havuzunuz açıldığında, havuzun dibindeki birikintilerin giderilmesine yardımcı olmak için atık üzerinde havuz vakumlaması yapın. Havuzun dibindeki tortuyu boşaltmaya çalışırsanız ve filtre sisteminden geçirirseniz tortunun çok ince olduğunu ve filtrenizden geçtiğini görebilirsiniz. Havuzunuzun ilkbaharda yemyeşil olduğunu fark ederseniz, daha fazla sıvı klor ekleyin. Filtrenizin işini yapmasına izin verin ve ilerlemeyi izleyin. Sabırlı olun. Birkaç saat içinde ilerleme görmezseniz, tekrarlanan dozlarda klor ve yosun öldürücü kullanabilirsiniz. Ve havuzunuz ekstra bir vakum seansından yapabilirsiniz.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 20

5) Düzgün Takıldığından Emin Olmak için Güvenlik Kapağınızı Kontrol Edin
İlkbaharda temiz, berrak suya sahip olmak hayatınızı çok daha kolaylaştırır. Bunu başarmanın kilit unsurlarından biri, uygun şekilde takılmış bir güvenlik kapağıdır. Havuz örtünüz uymuyorsa, kir, moloz ve hatta küçük hayvanların havuzunuza girmeleri için bir davetiyedir.

6) Hava Durumuna Dikkat Edin
Düşüş ılık ve ılıksa, soğuk mevsimden hemen önce havuzu kontrol etmek ve daha fazla klor ve yosun öldürücü eklemek iyi bir fikirdir. Sonbaharda şiddetli yağışların olduğu bir bölgede yaşıyorsanız ve file örtü kullanıyorsanız, kullandığınız kışlama kimyasallarının çoğu seyrelmiş olabilir. Ardından, ilk büyük don olayının hemen öncesinde, suyun yosun oluşumu olmadan bahar başlangıcına ulaşmasını sağlamak için kimyasalları doldurun.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 31

7) Canlı Olmayan Organik Kontaminasyonu Parçalamak için Enzim Kimyasalları Kullanın
Sezon dışı dönemde bir enzim ürünü kullanmak (su donmadığında ağ kapağından dökülse bile), kışın havuzunuza kaçınılmaz olarak girecek olan cansız organik kontaminasyonun parçalanmasına yardımcı olacaktır. Bu kirlenmenin bir kısmı, havuz mevsiminizden kalan kuş pisliği, polen ve hatta yüzücü kirleticilerini içerir. Sezon dışı bir enzim, normalde ilkbaharda çok fazla ovma gerektiren kış boyunca oluşabilecek su hattı halkasının önlenmesine yardımcı olacaktır.

8) Yer Üstü Kış Örtüsünüzü Enkazdan Arındırın
Kış boyunca havuz örtünüzde yapraklar, çubuklar ve diğer çöpler birikirse, sonunda çıkarılması zor olan ve bir kısmı genellikle havuza düşen pis bir durgun su güveciyle karşılaşabilirsiniz. Havuzun ortasındaki kapağa bağlı bir hava yastığı kullanmak havuzunuzu sadece kar ve buzun zararlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda su ve kalıntıları havuzun kenarlarına dağıtarak temizliği kolaylaştırır. Kapağı rüzgarda dengelemeye yardımcı olması için kapağın üzerinde biraz su tutmak istiyorsunuz, ancak herhangi bir kalıntı istemiyorsunuz.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 32

9) Tüm Mevsim Kış Örtüsü Yerden Yüksekte Olun
Sıkı olduğundan emin olmak için örtü kablonuzu düzenli olarak kontrol edin. Kablo gevşerse, kapak havuzun içine kaymaya başlayabilir. Havuz örtüsünün kaymasına engel olmak için havuz yatağı veya hava yastığı kullanabilirsiniz. İçinde hala hava olduğundan emin olmak için hava yastığınızı kontrol edin. Düzleşmeye başladığını görürseniz, başka bir tane alın, kapağın altına koyun ve hava basın.

10) Suyu Koruyun ve Havuzunuzu Erken Açın
Mikroorganizma büyümesini yavaşlatmak veya önlemek için suda bazı biyosidal özelliklere sahip bir kışlama ürünü kullanın. Yaz aylarında uyguladığınız ilkeler kış için de geçerlidir. Her zaman uygun pH dezenfektan seviyelerini koruyabilirseniz, havuz bakımı daha kolay hale gelir. Soğuk ortamlardaki zorluk, suyun sirküle edilmemesi, havuzun kapalı olması ve uzun kış boyunca klor gibi tipik bir dezenfektanın bozulması ve yok olmasıdır. Bu nedenle birçok kışlama ürünü, stabil olan ve suda uzun süre kalacak olan alg öldürücüler içerir. Çoğu yosun öldürücü kışı atlatır ve yosun büyümesini yavaşlatır veya durdurur; bu ürünlerden bazıları bakteri üremesini bile yavaşlatabilir. Ayrıca, hava dolayısıyla su çok ısınmadan havuzu açın. Havuzu açmak için ilkbaharın sonlarına kadar beklerseniz, havuzda daha fazla yosun büyümesi olasıdır.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri