Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuz Klorunu Nasıl Seçersiniz?

Klor, yüzme havuzları, kuyular ve su arıtma için en popüler dezenfektandır. Yüzme havuzu kloru birçok türde, şekilde ve konsantrasyonda üretilir. O kadar türü vardır ki, özellikle yeni bir havuz sahibiyseniz, doğru kloru seçmek tamamen kafa karıştırıcı olabilir. Bu makale, klorun tüm biçimlerini tanıtmak ve Pekcan Havuz ile sunduğumuz bir düzine kadar farklı klor ürününün maliyet ve faydalarını anlamanın bazı yollarını sağlayacaktır. Bir ayrım aracı olarak, önce kloru iki gruba ayıralım: günlük klorlama için kullanılan klor tipleri ve havuz şoklama veya süper klorlama için kullanılan klor tipleri.

Günlük Kullanım Havuz Klor Ürünleri

Yüzme havuzunuzda en az 1,0 ppm (milyonda parça) kalıntısı sağlamak için en iyi klor ürünleri, stabilize edilmiş veya güneş ışığının bozulmasından korunan yavaş salınan tiplerdir. Her gün kullanıldıkları için, kullanımları daha güvenli ve pH dengeli olmalıdır. Kullanılabilir klor yüzdesi ne kadar yüksek olursa, o kadar iyidir. Paranızın karşılığında daha fazla klor almış olursunuz.

Klor Tabletleri ve Çubukları

Trikloro-S-Triazintrion, günlük kullanım için en popüler klor türüdür. Bu klor tabletler veya çubuklar halinde paketlenmiş olarak gelir. Farklı şekillerde olabilir ancak kimyasal olarak aynıdırlar. Kısaca “Trichlor” olarak bilinen çoğu çeşit, yüzde 89 oranında mevcut klordur.

Çubukların veya tabletlerin şekil dışında hiçbir farkı yoktur. Bazıları tabletleri tercih eder çünkü bir klorlayıcı içinde daha iyi yerleştirilebilir. Mini şeritler, havuz suyunuza maruz kalan yüzey alanlarının artması nedeniyle büyük olan şeritlerden (bazen klor diskleri olarak adlandırılır, çünkü bir hokey diskine benzerler) daha hızlı çözülür. Daha küçük olanları, klorlama kaplıcaları veya daha hızlı çözünen bir tablete ihtiyaç duyan daha büyük havuzlar için kullanışlıdır.

Nakliye yönetmelikleri, klor tabletlerinin ayrı ayrı sarılmasını gerektirir. Bu, birçoğunu açmanız gerektiğinde elverişsiz olabilir, ancak klorun kullanım miktarını azaltır ve kir, kalıntı veya diğer havuz kimyasallarından kirlenme olasılığını azaltır. Sarılı bir tableti su altında sıyırıcıda açmak klor tozunu önleyecektir.

Triklor, Coca-Cola'nınkine yakın, 3.0 civarında düşük bir pH değerine sahiptir. Bu, havuzunuzun pH seviyesinde sabit bir düşüşe yol açabilir. Ve bazı havuzlar için ara sıra bir pH yükseltici ekleyerek pH'ın ayarlanmasını gerektirir.

Triklor, klor molekülünü güneşten korumak için tablete preslenmiş bir miktar siyanürik asit içerdiği anlamına gelen stabilize bir klor şeklidir. 40-60 ppm'lik bir seviyeyi korumak için yine de ek dengeleyici (düzeltici olarak da adlandırılır) eklemeniz gerekecektir.

Havuz Klorunu Nasil Secersiniz

 

Sıvı Klor

Sıvı klor, esas olarak, klorlarının bir kamyonla bidonlar ile iletildiği büyük ticari havuzlar tarafından kullanılır. Maliyeti, büyük miktarlarda satın alındığında tabletlerden daha ucuzdur.

Ama çoğunlukla su, aslında yüzde 88 su ve yüzde 12 kullanılabilir klor. Kimyasal olarak, yüzde 5 konsantrasyona sahip ev tipi ağartıcı ile aynı bileşim olan sodyum hipoklorit olarak bilinir. Aslında, birçok endüstri türü, sıvı klora ağartıcı olarak atıfta bulunur.

Pekcan havuz teknik servisi çalışanları, düzenli servis güzergahlarında sık sık bu tip kloru kullanmaktadır. Sıvı klor kalıntı bırakmadan temiz yanar. Bununla birlikte, yavaş ve tutarlı bir şekilde suya verilebilmesi için bir ölçüm pompası olmadan kullanılması, çok yüksek bir başlangıç ​​klor seviyesi oluşturma ve ardından hızlı ve istikrarlı bir düşüş oluşturma dezavantajına sahiptir.

Ağartıcının pH seviyesi 13'te çok yüksektir; neredeyse ölçeğin dışındadır. Sıvı klor kullanan havuzların da pH seviyesini düşürmek için sürekli olarak asit eklemesi gerekecektir.

Sıvı klor stabilize değildir ve parlak güneşte hızla yanar. Günlük klorlama için kullanacak olanlar havuzda siyanürik asit seviyesini 40-60 ppm aralığında tutmalıdır.

Granül Klor

Granül havuz kloru"Şok" veya klor tozu olarak da bilinen granül klor, birçok biçimde karşınıza çıkar. Şak veya süper klorlama veya havuzu şoklama için harikadır. Ancak günlük klorlama ürünü olarak kullanım için ancak sınırlamaları vardır.

Birincisi, sabit havuz şoku olan diklor kullansanız bile çabucak yanar. Yapılması gereken tam olarak budur. Hızla çözülür ve hızla öldürür. Ancak kısa sürede tükenir. İkinci olarak, bazı granüler klor türleri, çözündükçe bağlayıcılarını geride bırakır. Havuzun tüm zemininde şok tozu bırakır. Üçüncüsü, hızlı çözünen granül klor türleri hemen yüzmenize izin verse de, diğer türler, çözülmemiş granüllerin gözünüze kaçmasını önlemek için havuza girmeden önce 24 saat beklemenizi isteyecektir.

Son olarak, birincil klorlama ürününüz olarak şok klor kullanmak da cüzdanınızı hızla tüketecektir. En pahalı klor türü olabilir. Kullanımı kolaydır, ancak pahalı bir alışkanlıktır. Günlük havuz klorlaması için en iyi seçim değildir.

Günlük konut havuzu klorlaması için bulabileceğiniz en iyi fiyata mevcut en güçlü tabletleri veya çubukları satın almak ideal olabilir. Bazı markalar, ürünlerini plastik kılıflara sarabilir, maviye boyayabilir veya katkı maddelerinin daha kaliteli olduğunu iddia edebilir. Ancak asıl olan etiketlerdir. Klor üretimi, yüksek düzeyde düzenlenmiş bir endüstridir. Etiketi karşılaştırın, aktif maddelere bakın ve doğru seçim aktif madde oranlarıdır.

Pekcan Havuz’da tüm klor türlerini son derece düşük marjlarla fiyatlandırıyoruz. Böylece havuz sahiplerinin klor için en iyi fiyatı aldıklarını ve aktif maddesi yüksek en kaliteli kloru satın aldıklarından emin olabiliyorlar.

Şok Havuz Klor Ürünleri

Süper klorlama, klor seviyesini hızla yükseltir. Ancak havuz şoku yaparken olduğu kadar yüksek değildir. Havuzu şoklamak, havuz suyundaki mikro kirleticileri oksitlemek için periyodik bir işlemdir. Günlük klorlamamız çoğu patojeni öldürür. Ancak klor molekülleri nitrojen veya amonyak ile birleştiklerinde etkisiz hale gelebilir. Bu, kloraminler denilen şeyi yaratır. Kloraminler artık etkili dezenfektanlar değildir ve göz kızarıklıklarına ve güçlü bir klor kokusuna neden olurlar. Şoklama kloraminleri giderir ve bakteri ve algleri öldürür.

Bir havuzu şok etmek için, günlük klorlama tabletlerimizin tam tersi olan, özünde çözünen ve hızlı etki eden bir klora ihtiyacımız vardır. Granül klor, en yaygın olarak torbalarda satılır. Sıvı klor da harika bir şok edici klor yapabilir. Havuza şok uygularken, kırılma noktası klorlamaya ulaşmak için yeterli klor eklemek amacıyla etiket talimatlarını izlemelisiniz. Bu eşiğe ulaşılmazsa (30 ppm civarında bir yerde), tam oksidasyon oluşmayacak ve havuzu şok etmenin tüm faydası kaçırılacaktır. Sadece suyu süper klorlamış olursunuz.

Cal-Hipo Havuz Şoku

Pekcan Havuz Cal Hypo havuz şokunu havuza eklemeden önce bir kova su içinde önceden çözmeniz önerir. Bu, bir havuz kaplamasının ağartılmasını veya suyun bulanıklaşmasını önlemek içindir. Cal-Hypo şoku, yüzde 68 oranında mevcut bir kalsiyum hipoklorittir ve stabilize edilmemiş bir havuz şokudur. Hızlı öldürür ama arkasında şok edici bir toz bırakır. Aşırı kullanım, klor bağlayıcılardan ayrıldığından kalsiyum sertlik seviyenizi yükseltebilir.

Süper Havuz Şok

Süper havuz şoku satın almak Cal-Hypo havuz şokunun daha konsantre bir şeklidir. Yüzde 73 kalsiyum hipokloritte yüzde 5 daha fazla kullanılabilir klora sahiptir. Cal-Hypo, siyanürik asit içermeyen stabilize edilmemiş bir şoktur. Suyun bulanıklaşmasını önlemek için havuza eklemeden önce bir kova suyla seyreltin. Cal Hypo, düşük maliyeti ve kullanım kolaylığı nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. En iyi sonuçlar için havuza şok vermeden önce pH'ı 7,2'ye düşürün.

Klorsuz Havuz Şoku

Klorsuz havuz şoku, adından da anlaşılacağı gibi klorsuzdur. Ancak klor veya bromlu havuzlarla kullanılabilir. Ancak uygun olmayan havuzlarda kullanıldığında havuz suyunu bulanıklaştıracak ve çok az şey başaracaktır. Klorsuz şok, havuz suyunuzdaki serbest klor sayısını artırmak için ölü kloru ve kirleticileri yakar ve ayrıca bir brom yapısını etkinleştirmek için kaplıcalarda kullanılabilir. Klorsuz havuz şokunun avantajları hemen yüzebilmeniz, pH nötr olması ve şok tozu olmamasıdır.

Klorsuz şok bir oksitleyicidir, ancak bir dezenfektan değildir. Klorsuz şokumuz yüzde 43 potasyum monopersülfattır. Potasyum peroksimonosülfat olarak etiketlenmiş klorsuz şok da görebilirsiniz. Klorsuz şokları karşılaştırırken, tıpkı klor şokları gibi, aktif bileşen yüzdesi için etiketi kontrol edin.

Diklor Havuz Şoku

Diklor havuz şoku genellikle birçok ticari isim altında kovalarda satılmaktadır. Karışımda bir miktar siyanürik asit içeren, havuz şokunun tek stabilize şeklidir. Bu, bu kimyasalın fiyatını biraz yükseltir. Ancak aynı zamanda yosun tedavileri için iyi bir klor şoku yapar. Neredeyse nötr bir pH seviyesine sahiptir, ancak bunun dışında Cal Hypo'ya benzer şekilde davranır. Tipik olarak yüzde 56 kullanılabilir klor seviyesine sahiptir ve Tri-chlor'a yakın bir kuzenidir.

Sıvı Klor

Havuzlar için Sıvı Klor yüzde 12,5 sodyum hipoklorit çözeltisinden yapılır. Havuzu şoklamak amacıyla 40 metreküp suya 0,008 metreküp oranında ilave edilebilir. Kalıntı veya toz olmadan temiz yanar. Bununla birlikte, bulmak zor olabilir.

Havuza normal ev tipi çamaşır suyuyla şok verebilir misiniz? Teorik olarak tabi ki yapabilirsiniz! Sıvı klor sadece yüzde 5 oranında mevcut klor olduğundan daha fazlasına ihtiyacınız vardır. Ancak yapmayın! Oranları tutturmanız neredeyse imkansız olacaktır. Hangi ürünü kullandığınıza göre de bu durum iyice karmaşık hale gelir ki o havuz suyunda yüzmek tüm yüzücüler için riskli olacaktır.

Klor Satın Alma Rehberi: Etikete Bakın!

Mevcut Klor Yüzdesi. Triklor tabletleri veya çubukları mevcut klor yüzde 90 kadar yüksek olabilir ve sıvı klor yüzde 10 kadar düşük olabilir. Bunun anlamı, yüzde 90'lık mevcut klor, yüzde 10'dan daha fazla klor yaratma potansiyeline sahiptir. Tam olarak dokuz kat daha fazla. En iyi karşılaştırmayı yapmak için benzer veya farklı klor türleri için birim başına maliyeti karşılaştırın.

Stabilize Klor. Etikette veya isimde "Stabilize" kelimesini gördüğünüzde bu, klorun siyanürik asit olarak bilinen bir katkı maddesine sahip olduğu anlamına gelir. Bu tip klor molekülüne yapışarak kloru güneşten korur. Moleküler bir şemsiye gibi bir şey oluşturur ve onu ultraviyole ışınlarından korur.

Aktif bileşen. Eksantrik isimlere sahip her türlü fantezi marka vardır. Sol alttaki etikete bakarsanız, aktif içeriği listeleyen bir satır göreceksiniz. Elmaları elmalarla bu şekilde karşılaştırın ve size sunulan sayısız seçenek daha mantıklı olacaktır.

Klor Ürünlerinin Güvenli Kullanımına Dair Bir Söz

Klor ürünlerini asla ama asla karıştırmayın! Yukarıda bahsedilen ürünlerin hiçbiri birbirine karıştırılamaz ve diğer havuz kimyasalları asla klor ile karıştırılamaz. Patlama ve bir yangınla sonuç olabilir. Klor bileşiklerini daima çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. Ve tüm havuz kimyasallarında olduğu gibi serin ve kuru bir yerde saklayın. Klor ürünlerinin kazara karışma ihtimalini ortadan kaldırmak için bunları ayrı tutun.

Bir kova tablet veya bir şok torbası açarken daima nefesinizi tutun. Kovalardaki nem güçlü bir gaz oluşturabilir. Bu nedenle tabletleri dışarıda değil, kuru bir yerde saklamak her zaman en iyisidir.

Bir kova tableti kapatırken, bir çocuğun kapağı açmasını, ve nefes almasını ve yüzünün kovaya düşmesini önlemek için kapağı daima sıkıca sabitleyin.

Bir torba klor şoku kullanırken, her zaman torbanın tamamını kullanın. Yarısı kullanılmış havuz şok çantalarını saklamayın. Bu, kontaminasyon veya diğer kimyasallarla karışma riski taşır.

Sizin İçin En İyi Kloru Seçin

Havuz kloru dünyasında seçebileceğiniz çok şey var. İhtiyaçlarınızı en iyi karşılayan ürünü kullanın ve bulabileceğiniz en iyi fiyatı arayın. Mevcut klor yüzdesini karşılaştırın ve mevcut klor yüzdesinden farklı olan yüzde 99 aktif bileşen gibi ifadelere kanmayın.

Hangi klor ürününü kullanacağınız veya nasıl kullanacağınız hakkında sorularınız varsa, bizi aramaktan veya bize e-posta göndermekten çekinmeyin. Pekcan Havuz olarak klor türleri hakkında oldukça bilgiliyiz ve klor konuşmayı seviyoruz!


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri